To co tak naprawdę ten czek może oznaczać??
generator ozonu - jakimi parametrami się kierować
Zwiń
X
-
generator ozonu - jakimi parametrami się kierować
Trochę cieplej się zrobiło i zaczęło mi pośmierdywać z klimy. W zeszłym roku załatwiłem to pianką. Teraz też mam piankę i niedługo zacznę psikać, ale skłaniam się do zakupu generatora ozonu.
Było kilka wątków odnośnie tego urządzenia i opinie były pozytywne, ale mam pytanie - czym kierować się podczas zakupu? Czy wydajność 200mg/h jest wystarczająca?
Przykładowo - takie coś --> http://allegro.pl/zadbaj-o-zdrowie-g...397497771.html
-
-
Re: generator ozonu - jakimi parametrami się kierować
Zamieszczone przez rommanTrochę cieplej się zrobiło i zaczęło mi pośmierdywać z klimy. W zeszłym roku załatwiłem to pianką. Teraz też mam piankę i niedługo zacznę psikać, ale skłaniam się do zakupu generatora ozonu.
Było kilka wątków odnośnie tego urządzenia i opinie były pozytywne, ale mam pytanie - czym kierować się podczas zakupu? Czy wydajność 200mg/h jest wystarczająca?
Przykładowo - takie coś --> http://allegro.pl/zadbaj-o-zdrowie-g...397497771.html
Miałem już objaw "skarpety"i za drugim razem ustało
Polecam ozonowanie zimnego i gorącego obiegu. Gorącego np. po nocy z zimnym silnikiem.
Im chłodniej tym ozon wolniej się rozpada.Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
shado, Ty masz ten http://allegro.pl/ozonator-stomatolo...399109371.htmlJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Psycho Dad,
Jaką masz zamionową wydajność? te co mają 200mg/h są w promocji za 150 zł i zastanawiam się, czy dołożyć do 300mg/h, czy też 200mg/h wystarczy.
Nie mam problemu z zostawieniem go załączonego w aucie w garażu choćby na 2 godziny. Innymi słowy - czy uda mi się uzyskać stężenie, które wybije cały syf.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rommanNie mam problemu z zostawieniem go załączonego w aucie w garażu choćby na 2 godzinyJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rommanPsycho Dad,
Jaką masz zamionową wydajność? te co mają 200mg/h są w promocji za 150 zł i zastanawiam się, czy dołożyć do 300mg/h, czy też 200mg/h wystarczy.
Nie mam problemu z zostawieniem go załączonego w aucie w garażu choćby na 2 godziny. Innymi słowy - czy uda mi się uzyskać stężenie, które wybije cały syf.
ozonuje tak 20 min "ciepły obieg" silnik wyłączony
20 min "zimny obieg" klima pracuje
Spokojnie zabija cały syf bo auto ma małą objętość, tylko trzeba zamknąć obieg powietrza.
Ozonuje auto nie nagrzane od słońca i przy temp powietrza <25C np wieczorkiem ( w lato)Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho Dadozonuje tak 20 min "ciepły obieg" silnik wyłączony
20 min "zimny obieg" klima pracujeJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZYBI68Zamieszczone przez Psycho Dadozonuje tak 20 min "ciepły obieg" silnik wyłączony
20 min "zimny obieg" klima pracuje
Ozon dużo szybciej się rozpada w wysokiej temperaturze.
Co do akumulatora jeśli pobierał bym moc 240w przez 30 min ... do jest 20A przez 30 min
to da 10Ah a dla akumulatora 50Ah jest to 20%Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Mam taki ozonator jak w poście na początku. Daje radę w Skodzie - jest dużo lepsze powietrze i czyści Klimę - choć czasem trzeba po jakimś czasie poprawić. Generalnie polecam ! Wg mnie do takiego okazjonalnego ozonowania samochodu wystarcza.
P.S. Ja dodatkowo zrobiłem sobie ozonowanie pomieszczeń w domu - od razu jest świeższe powietrze !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KordiP.S. Ja dodatkowo zrobiłem sobie ozonowanie pomieszczeń w domu - od razu jest świeższe powietrze !
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piocielZamieszczone przez KordiP.S. Ja dodatkowo zrobiłem sobie ozonowanie pomieszczeń w domu - od razu jest świeższe powietrze !
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ozon
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12
No ale przecież o to chodzi, zeby "wytruć" brobnoustroje i bakterie. Po ozonowaniu trzeba wywietrzyć pomieszczenie...Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piocielZamieszczone przez Agamek12
No ale przecież o to chodzi, zeby "wytruć" brobnoustroje i bakterie. Po ozonowaniu trzeba wywietrzyć pomieszczenie...
Sprzęt zakupiony - w sumie na 5 osób. 200mg/h - zobaczymy. Już po jednym ozonowaniu koszty się zwrócą.
Wsadzacie cały ozonator do auta czy tylko rurkę przez uchylone okno? Czytałem różne opinie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho Dadszkoda to jak teściowa wpadnie do studni i ją wyciągną ...
Ozon dużo szybciej się rozpada w wysokiej temperaturze.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
Komentarz